Vuosi 2016

Vuoden 2016 merkittäviä tapahtumia

 Kesäkuun liittokokous ja sitä edeltäneet liittovaalit olivat ammattiosastolle merkittävää aikaa.

Saimme jälleen jäsenemme liittohallitukseen edustamaan omaa piiriämme ja liittokokousedustajiksi saimme myöskin piirimme yksityissektorin jäseniä, kiitos äänestäneille! 

Ulla Tanttu jatkaa littohallituksen jäsenenä seuraavat 4 vuotta.  Hän toimii ammattiosastomme hallituksessa ja Attendon pääluottamusmiehenä.

Liittokokoukseen pääsin edustamaan jäseniämme.Kiitos minua äänestäneille jäsenille. Kokous valitsee tulevan liittokokouskauden ajaksi Superin johdon ja liiton suuntaviivat.

Vaalit olivat varmaankin monille jäsenille uusi kokemus; ohessa vaaleista kertova "vaalikäsikirja" jos sinua kiinnostaa miten liittoamme johdetaan; vaalit järjestetään joka 4. vuosi ; jolloin jäsenemme valitsevat Super-liiton johdon heitä edustamaan!

Kokemus oli minulle mieluinen ja avasi paljon  ammattiliittomme merkitystä ja tilannetta tällä hetkellä, kun Suomi on siirtymässä uuteen Sote-malliin ja monia neuvotteluja ollaan maamme hallituksen toimesta käyty työntekijäpuolen/ammattiliittojen kanssa kilpailukyvystämme.

Oman neuvottelujärjestömme TSN:n    neuvottelijat ovat olleet monissa neuvotteluissa ja saaneetkin merkittäviä parannuksia työehtosopimuksiimme.

SuPer ryTerveyspalveluala
Neuvottelupäällikkö Pia Zaerens
Yksityinen sosiaalipalveluala
Sopimusneuvottelija Jukka Parkkola

Liiton merkitys jäsenelle

Liitto on selkänojamme ja siellä olevat asiantuntijat toimivat jäsentemme eteen; yksityissektorilla on oma tiiminsä, ja ammattiosastoilla on  heihin yhteys; oman ammttiosastomme eri työpaikkojen luottamusmiehillä ja aktiiveilla on yhtyes heihin.

Asioimista siis helpottaa paljon se, että työpaikallamme on oma Superilainen luottamusmies.

Toki yksityinen jäsenkin saa yhteyden edunvalvonnan asiantuntijoihin liiton päivystysnumerosta, mutta toki helpompaa on jos selkänojaa löytyisi jo omalta työpaikaltasi luottamusmiehen roolissa.

Syksyllä 2016 oli  aika järjestää TSN:n luottamusmiesvaalit!

Yksityissektorilla TSN ry:llä on yhteinen luottamusmiesorganisaatio. TSN ry:n luottamusmies valitaan työpaikan SuPerin, Tehyn tai Erton jäsenten keskuudesta. TSN ry:n luottamusmies edustaa näiden kaikkien kolmen liiton jäseniä. Luottamusmiehen toimikausi on yksityissektorilla kolme vuotta. Luottamusmiesvaalit tuli käydä  loka-marraskuussa 2016 ja uusi kausi alkaa 1.1.2017 jatkuen 31.12.2019 asti.

Jos vaaleja ei käyty työpaikallasi, niin voitte käydä ne koska vain. Tärkeintä on että saamme superilaisia luottamusmiehiä työpaikoillemme.

Superin Lahden seudun yksityissektorin ammattioasto 406 ry opastaa sinua  luottamusmiesvaaliasioissa, ota yhteyttä meihin!! 

On  tärkeää, että kaikilla olisi jonkinlainen kontakti olemassa edunvalvontaan eri työpaikoilla.

Oma ammattiosastosi on yksi vaihtoehto, jos et saa tukea työpaikallasi; olethan rohkeasti yhteydessä meihin! Aktiivista syksyä kaikille!!

Ammattiosasto 406

puheenjohtaja

Margit Jokinen

p.050 431 64 50